محل تبلیغات شما

مهدویت در تفسیرِ ترازِ اندیشه شهید مطهری


در آستانه نیمه شعبان که یکی از مهم‌ترین اعیاد شیعیان است، لازم استدرنگی کنیم بر اینکه شناختِ شخصیتِ مهم این روز برای مردمی خود را پیرو فرهنگصاحب امانی» می‌دانند. یکی از منابعی که می‌توان به صحت و سقم و فخامتش در اینخصوص اطمینان داشت، کتبی است که توسط علامه شهید و اسلام شناس مبرز، استاد مرتضیمطهری منتشر شده است. در کتب گوناگونی می‌توان ردپای اندیشه مهدویت را در آثارشهید مطهری پی گرفت؛ از جمله کتب "گفتارهای معنوی"،" اسلام و مقتضیاتزمان" و "فلسفه تاریخ" ، اما در این بین، کتاب قیام و انقلاب مهدی(عج) از دیدگاه فلسفة تاریخ» به طور ویژه در عنوان و درون مایه به این موضوعپرداخته است.

در این کتاب به موضوع ظهور و انتظار فرج پرداخته شده است و برای این موضوعنیز مثال‌هایی از قرآن کریم آورده شده است. استاد مطهری، از جمله عالمان شیعی استکه در کنار توجه به اسناد مکتوب اسلامی یعنی قرآن و روایات معصومین، از اندیشه وعقل در تولید آثار ماندگار خویش بهره‌های فراوانی گرفته است.

نکته مهم کتاب قیام و انقلاب مهدی (عج) از دیدگاه فلسفة تاریخ» تفکر روان‌شناسانهایجاد امید و دوری از یاس نابودی و پیروزی ظلم و بدی بر خوبی است که به انسان حسخوبی از آینده به دست نمی‌دهد. کتاب بیان می‌کند که انتظار فرج باید به نحویسازنده باشد. نه اینکه ویرانگر و اسارت بخش باشد. بدین ترتیب در می‌یابیم کهانتظار فرج نشستن و دست روی دست گذاشتن نبوده، بلکه باید انسان ذهن و روح خود راآماده نماید. انسان باید زندگی خود را به گونه ای پیش ببرد که اگر امام زمان نیزدر کنار او باشد، خجالت زده نشود. کسی که زندگی خود را این گونه پیش می‌برد،توانسته انتظار فرج را به درستی درک نماید.

اندیشه اصلی کتاب در واشکافی دیدگاهی است قشری و انحرافی که لازمه ظهوررا گسترش انحراف در همه ابعاد می‌داند واین انحراف را زمینه ساز ظهور می‌داند، درحالی که در جهان امروز که غرق در ظلم و فساد گشته و هر انسان و هر جامعه ای را به سرعتدر گنداب خویش غرق می کند، بیش از هر زمان دیگر به روزنه ی امیدی برای نگریستن به افقیانسانی و اخلاقی محتاج است و آن هایی در روند فلسفه مهدویت هستند که اهل حق باشندو یارای همراهی با اصحاب حق را داشته باشند.

نظرگاه شهید در این کتاب بررسی فلسفی مهدویت از نظرگاه فلسفی و تاریخیاست که بیش از هر چیز عنصر عقلانیت را محور کار خود قرار داده است و نه برخی روایتهای قشری و ساده انگارانه که بیش از هر چیز به ذات پیچیده و جذاب مهدویت لطمه واردمی‌کند. خواندن کتاب در عین اینکه نیاز به پیش زمینه کلامی و فلسفی برای درک جهانبینی فلسفه تاریخ دارد، اما برای مخاطب عام نیز قابل فهم است و دینداری و دغدغه‌هایمذهبی فرد را عمق می‌دهد. 

عملکرد اداره کل کتابخانه های قزوین در حوزه ی نماز شایسته ی تقدیر شد

معرفی کتاب «قیام و انقلاب مهدی (عج) از دیدگاه فلسفة تاریخ» به مناسبت ایام نیمه شعبان

برگزاری نشست ویژه نویسندگان و شاعران استان قزوین

کتاب ,مهدویت ,فرج ,شهید ,انسان ,اندیشه ,خود را ,در این ,است که ,است و ,انتظار فرج ,دیدگاه فلسفة تاریخ»

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

سامان مقاله wohnfadati arpeodroptab inmyolaicom yahoowm اخبار ورزشی Mary's receptions سفیران سلسله الذهب نیشابور به موزیک فروش تایمر امرن