محل تبلیغات شما

در راستای آشنایی با کتب بومی و استان شناسی قزوین؛

معرفیکتاب قزوین در عصر قاجار

نام کتاب: قزویندر عصر قاجار

نویسنده: دکتر تهماسب طالبی

ناشر: هدی، تهران 1397

درباره کتاب: قزوین در عصرقاجار ( چاپ اول ) نوشته یکیاز اساتید و قزوین پژوهان معاصر استان قزوین است.دکتر تهماسب طالبی فارغ التحصیل دکترای تخصصی رشته تاریخ از واحدعلوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی است و تحقیقات و آثار دامنه داری در ارتباط باتاریخ معاصر قزوین انجام داده است. وی در سال 94، در کتاب قزوین پایتخت صفویان،به سراغ رخدادهای زمان صفویه رفته و توانست کتابی موفق در چهارچوب استانداردهایاستانی ارائه بدهد.

در مقدمهکتاب، نویسنده ضمن بیان موقعیت جغرافیایی، شرایط قزوین پس از دوران صفویه را حرکتاز زوال به سمت رشد می داند. شاهراهی بودن قزوین در زمان حدودا نیمقرنی قاجار، موجب توجه حکام به قزوین به عنوان شهر مهم مواصلاتی و در نتیجه ساختمهمان خانه ها و کاروانسراها شده است. از طرفی قزوین به تبع شرایط کشور که در ایندوران تحت نفوذ روسیه و انگلستان قرار داشت؛ دچار آسیب هایی از ناحیه مانگردید. وی هم چنین مزیت قزوین را در این دوره علاوه بر نقطه اتصال سه راه رشت بهتهران، تبریز به تهران و قم به تهران، در وجود تاکستان های شهر و پارچه بافی میداند. نویسنده از طرفی نگاهی از سر تامل به حکام و والیان قزوین دارد و آن ها رادر ساختار نظام قاجاری بررسی می کند، که بیش از هر موضوع به دنبال باج و خراج ازمردم و ارائه به حکومت مرکزی بودند، هر چند استثناهایی چون سالار اکرم نیز وجودداشته اند. اهمیت قزوین در نقش توسعه تجاری نیز موجب شد اولین جاده شوسه ایران درزمان ناصرالدین شاه به تهران و قزوین احداث شود. نویسنده در کتاب با ذکر تسلسلتاریخی آورده است: در انقلاب مشروطیت، قزوین با فرستادن نمایندگان خود وارد اینرویداد شد و پس از استبداد صغیر و بسته شدن مجلس و سپس بسته شدن بخشی از کودتایاسفند 1299 در گراند هتل، قزوین تحت تاثیر اوضاع بحرانی ت قرار گرفت.

هم چنین کتابفوق دارای 344 صفحه و 9 فصل به شرح زیر است: فصل ۱) وجه تسمیه و اوضاع طبیعی واقلیمی. فصل ۲) نظری مختصر بر حوادث قزوین در دوره اسلامی تا قاجار. فصل ۳) قزویندر دوره اول قاجاریه (از آقا محمدخان تا ناصر الدین شاه). فصل 4) اوضاع ی واجتماعی قزوین در دوره سلطنت قاجار (1264-1313)، فصل ۵) قزوین در عهد مظفرالدینشاه. فصل ۶) قزوین از مشروطه تا کودتای 1299 شمسی. فصل ۷) حکمرانان قزوین ازمشروطیت تا کودتای 1299  .فصل ۸) قزوین ازکودتای 1299 تا سلطنت رضا شاه.  فصل ۹) روندتحولات اجتماعی و فرهنگی قزوین در عصر قاجاریه و در پایان منابع و ماخد پژوهش.

بررسی محتوایی: از جهتمحتوایی کتاب فوق یکی از کتب حوزه تاریخی (قزوین شناسانه) نویسنده است. نویسندهعلاوه بر شرح وقایع و بررسی اوضاع قزوین در دوره حکمرانی شاهان قاجار و حاکمانمنصوب در مقاطع مختلف دوره قاجاره با استفاده از منابع دست اول و دسته دوم، روایتیقابل قبول از دوران فوق به دست دهد. پیگیری های علمی و مداوم نویسنده در بررسی کتبگوناگون با موضوع قزوین موجب شده است علی رغم وجود برخی انتقادات از جمله نداشتنطرح مسئله و نبود جهت گیری خاص از همان رویدادها (فرضیه علمی)، کتاب در روایتاوضاع قزوین در دوره قاجار از نظر تاریخی نمره قبولی کسب کند. در شرایط موجود کهبا فقر کتب جدید در حوزه قزوین شناسانه روبرو هستیم، کتاب فوق تلاشی ارزنده ودرخور برای استان می باشد.

کتاب فوق با توجهبه جایگاه علمی و تاریخی مناسب، علاوه بر مخاطب عام؛ کتاب مرجعی برای استفادهپژوهشگران و محققان خواهد بود.

عملکرد اداره کل کتابخانه های قزوین در حوزه ی نماز شایسته ی تقدیر شد

معرفی کتاب «قیام و انقلاب مهدی (عج) از دیدگاه فلسفة تاریخ» به مناسبت ایام نیمه شعبان

برگزاری نشست ویژه نویسندگان و شاعران استان قزوین

قزوین ,کتاب ,فصل ,قاجار ,نویسنده ,دوره ,قزوین در ,در دوره ,کتاب قزوین ,در عصر ,عصر قاجار ,دکتر تهماسب طالبی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

پروژه های ایکسل و اکسز (accessexcel) نقطه سر خط جدیدترین اخبار و مطالب جذاب bumbriformdust .... diachichevneu دهکده ریاضی تجهیزات هوشمند سازی Nicole's game پیام همدردی ..