محل تبلیغات شما
 حکایتصداقت و شفافیت                                                 

حالا که چندسالی است از مدیریتعلیرضا مختارپور -یکی از مدیران فرهنگی نظام جمهوری اسلامی- بر نهاد کتابخانه های عمومیمی گذرد، به قطع و یقین می توان نحوه عملکرد و کارکرد جناب مختارپور و مجموعه مدیرانشرا تحت عنوان آرمان گرایی و واقع بینی» جمع بندی کرد.

دبیر کل نهاد کتابخانه هایعمومی کشور، البته ید طولائی در حوزه کتاب داشته و از همه مهم تر این کتابخوان حرفهای، سال ها مدیر انتشارات انقلاب اسلامی وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلابنیز بوده است. این چهره مورد اعتماد مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ، در مدت صدارت برکتابخانه های عمومی توانسته با اقدامات، ابتکارات، سخنرانی ها و ابلاغ آیین نامه هاو بخش نامه های اداری در این دستگاه فرهنگی، نهاد را به شرایط دورخیز در جهت نیل بهاوج قرار دهد. شرح اقدامات این چهره برجسته جبهه فرهنگی انقلاب، از ابعادی می تواندبه عنوان الگویی از توجه توامان به آرمان گرایی و واقع بینی، مورد توجه و بررسی قرارگیرد.

-نهاد کتابخانه ها به عنوان نهادی که با کارویژهرسیدگی به امور حدود سه هزار و دویست کتابخانه عمومی در عرصه فرهنگ کشور نقش آفرینیمی کند، از سال های پیش با توجه به رویکرد دولت نهم و دهم، علاوه بر اداره کتابخانهها، نگاهی توامان انقلابی و مذهبی نیز به ترویج کتاب و کتابخوانی داشته است.

نوع عملکرد علیرضا مختارپوراز همان آغاز با راه اندازی سامانه ارتباطی نامه نگاری به دبیرکل (شخص دبیرکل هنوزهم، هر روزه تمامی نامه های الکترونیکی کتابداران و پرسنل را رصد می کند) و هم چنینبیان صریح و صادقانه اتفاقات ریز و دشت نهاد در یادداشت های هفتگی دبیرکل، نشان ازعزم جدی برای تعامل درست و درمان، با نیروی انسانی کتابخانه ها داشت.

این گونه شد که کتابداران وپرسنل نهاد با مدیری مذهبی و معتقد به نظام جمهوری اسلامی روبرو شدند که از هر گونهفخر فروشی به زیردستان و برج عاج نشینی بری است. کتابداران، مختارپور را مسوولی صادق،کوشا، و دلسوز دیدند که به شخصیت و شان آن ها به عنوان نیروهای تحصیلکرده این جامعهاحترام می گذارد، کتابداری را نه صرفا کاری حاشیه ای و کم اهمیت، بلکه در جایگاه مهمو موسع، مشاور امین می نشاند و از همه مهم تر، تلاشش را برای حل مشکلات معیشتی نیرویانسانی به کار بسته و می بندد.

دیگر خردمندی دبیر کل نهادکتابخانه را در نحوه چینش مدیران و مشاوران نهاد نیز می توان سراغ گرفت. استفاده تواماناز نیروهای جوان، مذهبی و البته امتحان پس داده با مجموعه ای از مشاوران و مدیران کاربلد،متخصص و با تجربه نشان داد؛ وی گام در راهی گذاشته که به خوبی تمام ابعادش را می شناسدو برای ایجاد تعادل و تعالی در این سیستم فرهنگی، رویه درست و امتحان پس داده ای رابرگزیده است.

مختارپور اعتقاد کامل به ترویجفرهنگ مطالعه و کتابخوانی مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری را با عقلانیت، اعتدال،توجه به نظرات متخصصین، بها دادن به جوانان پرتوان و م پذیری از کهنه کاران و پرهیزاز آمارسازی و ارائه تحلیل های واقعی از کمبودها و چالش های مطالعه در کشور»، به منعصهظهور رسانده است.

-دبیرکل نهاد در این مدت با برقراری انضباطمالی، دوری از ریخت و پاش های غیرضرور با توجه به وضعیت وخیم بودجه دستگاه های فرهنگی،علاوه بر اقدامات موثر در جهت وصول نیم درصد سهم کتابخانه ها از محل درآمد شهرداریها، تا سرحد توان در جهت بهبود وضعیت پرداختی پرسنل اهتمام داشته و به شعار تلاش برایبهبود وضع معیشتی پرسنل»، جامه عمل پوشانده است.و صادقانه همه چالش ها و مصائب بروکراتیک و قانونی نهاد در ساختار فرهنگی کشور رابه صورت شفاف و متقن پیش چشم کتابداران و نیروهای اداری قرار داده است.

مختارپور و مجموعه مدیران ویبا تکیه بر اصل شایسته سالاری، از نیروهایی کاربلد و توانمند نیز در مجموعه مدیراناستانی بهره برده اند که نظارات و ارزیابی مداوم و توامان بر عملکرد این مدیران، رشدو ارتقاء استانی کار ویژه های نهاد را در پی داشته است. هم چنین انتخاب مدیران کل ز داخل مجموعه کتابخانه هایی که بیشتر پرسنل را خانم ها تشکیل می دهند، توجه درستبه حقوق این قشر را نشان داد و سبب شد انگیزه و میل رشد و پیشرفت در داخل کتابخانهها، هر چه بیشتر فزونی یابد.

اما یکی از مهم ترین اقداماتنهاد در دوران تصدی علیرضا مختارپور را بتوان همان توجه ویژه و درست به کتابداران وتلاش در جهت ارتقاء شانیت شغلی این قشر دانست. مجموعه این تلاش ها در فواصل گوناگونآنچنان جواب داده است که شخص دبیرکل نه به عنوان یک رئیس و مدیر، بلکه پدر دلسوزی برایخانواده کتابخانه ها اطلاق می شوند. نمونه این رابطه عمیق و عاطفی را می توان از استقبالفراوان کتابداران و پرسنل با ارسال دلنوشته های محبت آمیز به دبیرکل نهاد، درک کرد.

در مدت دبیر کلی علیرضا مختارپور،رابطه وی با پرسنل همواره در جهت احترام به شخصیت آن ها تنظیم شده است. از جمله اثرگذاریجالب توجه نامه ها و ایمیل های کتابداران به دبیرکل در روند اداری نهاد و انتقال اهمیتتداوم این رابطه به مدیران کل استانی؛ همه و همه تلاش هایی است که نشان می دهد نهادخالصانه و بدون شعار و هیاهو به خدمت رسانی به فرهنگ این مرز و بوم مشغول است.

اقدامات علیرضا مختارپور درنهاد کتابخانه نشان دهنده رویه ای از عقلانیت و آرمان گرایی است که بی شک برای آنانیکه دل در گرو ارزش ها و آرمان های فرهنگی نظام دارند، امید آفرین و دلگرم کننده است.

حتی با آشنایی مختصر هم میتوان فهمید که علیرضا مختارپور به قطع و یقین فردی کاریزماتیک است. او بسیار خوب سخنمی گوید و تحلیل های درجه یکی از اوضاع مطالعه و کتاب نخوانی در کشور دارد. اما امتیازاصلی جناب مختارپور به اعتقاد نگارنده در این است که او از چشم تنگ ت به فرهنگنگاه نمی نگرد و فرهنگ را حیات خلوت کسب قدرت نمی داند و به فرهنگ به مثابه فرهنگ اعتقاددارد. در زمانه عسرت کتابخوانی و فرهنگ دوستی واقعی بین مدیران (حتی مدیران فرهنگی)،این گوهرِ گران قدر را باید قدر» دانست.

پ.ن: این یادداشت را نه بهعنوان یکی از اعضای مجموعه نهاد، بلکه به عنوان یک فعال حوزه کتاب نگاشته ام و سعیداشته ام واقع بینی، عقلانیت و اعتدال را در همین یادداشت نیز رعایت کنم، تا نظر شماچه باشد؟

عملکرد اداره کل کتابخانه های قزوین در حوزه ی نماز شایسته ی تقدیر شد

معرفی کتاب «قیام و انقلاب مهدی (عج) از دیدگاه فلسفة تاریخ» به مناسبت ایام نیمه شعبان

برگزاری نشست ویژه نویسندگان و شاعران استان قزوین

  ,های ,نهاد ,ها ,کتابخانه ,مختارپور ,    ,به عنوان ,در جهت ,نهاد کتابخانه ,علیرضا مختارپور ,نظام جمهوری اسلامی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تصاویر متحرک بسیار زیبا گوشه ی دنج تنهایی sofenmudi reitotafe vianiriret یوگی اوه ♥ انفـــــــــــــرادی ♥ Robert's info دانلود آهنگ در نکس وان موزیک tbusbescilo